Nyhetsbrev från CM1 

Våren har rusat fram och vi är framme vid sommar och snart semester för många. Vi är glada att vi hade möjlighet att äntligen träffa många av er på den AML-pub om kryptovalutor och cybersäkerhet som vi genomförde i början av maj.


I övrigt fortsätter det hända mycket hos oss på CM1, vi förstärker vårt team med fler medarbetare och utvecklar tjänster allt för att kunna erbjuda dig den bästa tjänsten för att motverka penningtvätt.

Vi passar även på att önska er alla en riktigt Glad sommar!

Inbjudan webinar Realtidsmonitorering,
30 augusti. 

Få koll på dina transaktioner i realtid genom vår tjänst CM1 RTM (Real Time Monitoring). Under detta webinar får du se hur vår tjänst för Realtidsmonitorering fungerar. 


Det är möjligt att fånga misstänkt beteende direkt och du kan agera snabbt på eventuella avvikelser. 


Genom att kombinera denna information med analys av kundernas historiska information och kontoprofil kan CM1s realtidsmonitorering (RTM) ge en komplett analys av kundens transaktionsmönster som tar hänsyn till kundkännedom och risknivåer. 


Tid och plats:
Tisdagen den 30 augusti kl. 11:00-11:45
Digitalt via Teams


Välkommen!Fler aktiviteter i höst


CM1 Användarkväll 27 september kl. 15-18 på kontoret i Hammarby Sjöstad. Mer information kommer efter sommaren. 


Kurs i transaktionsmonitoreringsregler 19 oktober. Mer information kommer efter sommaren. Smått och gott som händer inom CM1

Digitala polisförfrågningar
Föreskriftsrätten gör att du som kreditinstitut kommer att behöva tillhandahålla en tjänst för att kunna besvara dessa förfrågningar från Polisen. Vi har under våren påbörjat att utveckla detta som en tilläggstjänst för att hjälpa dig som kund på ett kostnads-och tidseffektivt sätt. Vill du veta mer kontakta kontakta Sandra Madstedt,
sandra.madstedt@softronic.se Fuzzy Search
Vi har under våren vidareutvecklat vår manuella sökfunktion.

När du söker med fuzzy search-alternativet aktiverat kommer sökningen att returnera en bredare uppsättning namn för att tillåta vissa felstavningar och felskrivningar i sökfälten.


Under hösten kommer vi jobba vidare med att addera mer funktionalitet kopplat till screening. 


Support över sommaren

CM1 support finns tillgänglig för dig kl. 8-17 och vi svarar på frågor kopplat till tjänsten. 


Under sommarveckorna v. 27-32 (4 juli - 12 augusti) vill vi dock göra er uppmärksamma på att vi under denna tid endast hanterar nödvändig support.


AML-puben i maj 

Vi var glada att vi kunde genomföra vår AML-pub i maj med tema Cyberbrottslighet och Kryptovalutor. Det blev en trevlig kväll med många intressanta diskussioner. 


Prenumerera på nyheter


Vill du ta del av senaste nytt från CM1 och få inbjudningar till events och webinarier - prenumerera på vårt Nyhetsbrev. 


Om CM1

CM1 är en tjänst som innehåller verktyg och processtöd för att kunna efterleva kraven i Lag (2017:630) om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. CM1 hanterar effektivt och lätthanterligt kundkännedomsprocesser och transaktionsmonitorering samt kontroller mot PEP och sanktionslistor. CM1 ingår i Softronickoncernen. 


Om Softronic

Softronic erbjuder innovativa digitala lösningar som hjälper företag och organisationer att skapa verklig samhällsnytta. Vi kallar det GoodTech - teknik som gör gott i samhället.

Läs mer om oss på www.softronic.se

© CM1 & Softronic AB

www.cm1.se

info@softronic.se

Hammarby Kaj 10A 
12032 Stockholm